Ingen snotnæser hos børnene og ingen kondens i vinduerne: Familien Jakobsen er glade for deres ventilationsanlæg

Efter at være flyttet i et nye hus med ventilationsanlæg døjer familien Jakobsen i Odder ikke længere med snotnæser og hoste hos børnene. Kondens i vinduerne er også et afsluttet kapitel.

Ventilationsanlægget giver bedre indeklima

“I det gamle hus stor vi hver morgen op og skulle tørre vinduer af. Der var masser af kondens og vi havde også lidt fugtproblemer til sidst. Der har ikke været noget her overhovedet”, smiler Klaus Jakobsen.

Klaus flyttede i januar 2016 ind i sit nybyggede hus i Odder, sammen med sin kone og tre børn på dengang henholdsvis 8 år og tvillinger på 5 år. Indtil da havde familien boet i en 70’er villa i den anden ende af byen. Et hus som Klaus og hans kone overtog i 2003, og som med tre børn var blevet for småt.

Parret havde tanker om en tilbygning, men faldende grundpriser og muligheden for et hjem med bedre indeklima i hele huset, og ikke kun i tilbygningen, fik parret til at ændre mening. Snart var de i gang med at sætte stregerne for indretningen af deres nye bolig, hvilket de er glade for i dag.

De største gevinster ved et ventilationsanlæg er ifølge Klaus:

  • Bedre indeklima – renere luft og ingen madlugte
  • Ingen kondens i vinduerne
  • Mindre sygdom, forkølelse og asmatisk bronkitis
  • Boligen nedbrydes ikke på grund af fugt og skimmelsvamp
  • Ingen dug på spejl i badeværelse
Der er en helt anden luft her

“Vi gik imod det, vi altis havde sagt, vi ikke ville. Så vi købte en grund og byggede det her sted. Det har vi slet ikke fortrudt”, fortæller Klaus og fortsætter: “Der er en helt anden luft her. Børnene har ikke været så syge, forkølede og snottede, som før. Jeg ved ikke om det er derfor, eller om det er fordi, de er blevet ældre. To af dem har haft asmatisk bronkitis, da vi boede i det gamle hus. Det har vi ikke oplevet noget af her”.

Ventilationsfiltre skiftes supernemt

At have et ventilationsanlæg er ingen sag, forklarer Klaus. Det passer sig selv. Klaus fortæller, at han en gang om måneden kontrollerer, at anlægget kører, som det skal. Det er en hurtig overstået opgave, som blot kræver et kig på skærmen, hvor en “alarm-trekant” indikerer, hvis noget ikke er i orden. Det kan være et filter, som skal skiftes. De skal skiftes et par gange om året.

“Det er superlet at skifte ventilationsfiltre, det kan alle gøre. Selve anlægget står på loftet, så det ser vi ikke i dagligdagen. Vores display sidder i teknikskabet og er nem at komme til”, siger Klaus og tilføjer:

“Kort efter vi flyttede herind, havde vi en fejlmelding på anlægget, hvor vi tilkaldte HusVentilation, som installerede ventilationsanlægget i forbindelse med husbyggeriet. Henning Petersen fra HusVentilation kom hurtigt og ordnede problemet uden beregning”.

Ventilationsanlægget giver ingen gener i forhold til træk

Anlægget er forhåndsindstillet af HusVentilation til at suge optimalt i de forskellige rum. Det suger mere i vådrum og køkken end i opholdsrum. Familien har selv mulighed for at regulere på indtræk og udsugning for eksempel i forbindelse med ferier, hvor de ikke er hjemme.

Klaus er meget begejstret over den gode ventilation i familiens nye hjem og understreger, at ventilationsanlægget ingen gener giver i forhold til træk. I det gamle hus var det nødvendigt med udluftning flere gange hver dag, men her klares dette af udsugningen.

Det bedste argument: Bedre indeklima og sundere luft

Genvindingsanlægget installeres typisk med diskrete udsugnings- og indblæsningsventiler i loftet. Typisk en eller to i hvert rum afhængig af behovet. De gammeldags udluftningsriste, som tidligere blev brugt, benyttes ikke i forbindelse med klimaanlæg.

Klaus vil til enhver tid anbefale venner og bekendte at få installeret et klimaanlæg, og skulle de være i tvivl, er hans argument kort og klart: “Et bedre indeklima og sundere luft. Det må være nok i min verden”.