fbpx

+45 2033 6162 | hp@husventilation.dk

Ofte stillede spørgsmål – HusVentilation.dk2023-12-19T12:39:37+00:00

Ofte stillede spørgsmål

Ventilationsanlæg – Få svar på dine spørgsmål her

Det siger vores kunder

Vi får mange spørgsmål om, hvordan et ventilationsanlæg virker og hvilke fordele der er, ved at have sådan et anlæg i huset. Derfor har vi samlet spørgsmål og svar på siden her, så flere kan blive klogere på ventilationsanlæggets gode egenskaber.

Går du og rumler med et spørgsmål, du ikke kan finde svar på her, er du velkommen til at tage fat i os. Vi hjælper gerne.

Hvad opnår jeg med et ventilationsanlæg i min bolig?2023-12-19T12:34:17+00:00

Når din bolig ventileres, får du et bedre indeklima. Det betyder, at du oplever en friskere luft og du undgår kondens i bunden af vinduerne.

Er der trækgener ved ventilationsanlæg?2023-12-08T08:34:15+00:00

Du kender trækgenerne fra almindelig udluftning om vinteren. Men med et ventilationsanlæg vil du ikke opleve de samme gener, da anlægget sørger for at skabe balance mellem den mængde luft, der strømmer ind og ud.

Hvor meget larmer et ventilationsanlæg?2023-12-08T08:33:06+00:00

Støjniveauet fra et ventilationsanlæg bør ikke overstige 35 dB. Det ligger et sted mellem “lyden af en stille stue” og “lyden af et stille bibliotek eller fugle der synger på afstand”.

Hvis dit ventilationsanlæg begynder at larme, kan det være indreguleret forkert eller trænge til nye kuglelejer. Den slags støjgener kan afhjælpes ved et årligt servicetjek af ventilationsanlægget.

Skal man lufte ud, når man har ventilationsanlæg?2023-12-08T08:32:50+00:00

Når dit ventilationsanlæg med varmegenvinding er korrekt indstillet, behøver du i princippet ikke at lufte ud. Ventilationsanlægget sørger for, at luften i huset bliver skiftet ud. Du må dog gerne lufte ud, hvis du synes, det er rart med lidt vind i gardinerne.

Får du lyst til at slukke ventilationsanlægget på varme dage, skal du være opmærksom på, at du mister udsugningen i dine vådrum. Det bedste er, at lade ventilationsanlægget køre året rundt, da både du og din bolig har brug for ren luft.

Hvor meget strøm bruger et ventilationsanlæg?2023-12-08T08:33:26+00:00

Det er et godt spørgsmål. Et typisk ventilationsanlæg bruger ca. 400-500 kWh om året.

Hvor ofte skal ventilationskanaler renses?2023-12-19T12:32:53+00:00

Vi anbefaler en rensning af ventilationsanlæg og kanaler hvert 5. år. Står det for længe uden service og rens, risikerer du, at ventilationsanlægget stopper til og får modsat effekt, så luften forurenes i stedet for at blive renset.

Hvorfor er et ventilationsservice vigtigt?2024-02-22T19:48:43+00:00

Siden 2012 har det været et lovkrav at nybygget huse skal have indbygget ventilationsanlæg, derfor er der stor chance for du kommer til at bo i et hus med ventilationsanlæg eller allerede har et. Et ventilationsanlæg har grundlæggende til formål at fjerne forurenet luft og tilføre ny, frisk luft. Med andre ord sikrer ventilationen et sundere indeklima.

For at kunne blive ved med at sikre det gode indeklima i sit hus, er det vigtigt, at man én gang årligt får service på ens ventilationsanlæg. Ved et ventilationsservice, så er du med til at sikre, at eventuelle fejl i anlægget bliver opdaget og rettet til med jævne mellemrum. Når man har rettet på fejlene, så resulterer det i, at dit ventilationsanlæg har en længere levetid.

Undlader man at servicere sit ventilationsanlæg, vil ydeevnen på anlægget blive forværret med tiden. Ventilationsanlægget kommer til at bruge mere strøm, og støjniveauet på anlægget vil blive betydeligt højere, samt forværre dit indeklima. Hos Husventilation.dk har vi lavet en nem abonnementsordning, hvor vi vil besøge dig én gang årligt og lave et ventilationsservice.

Hvor lang tid holder et ventilationsanlæg?2024-02-22T19:49:57+00:00

Det kommer meget an på hvilket ventilationsanlæg du har, men flere producenter oplyser, at et anlæg har en levetid på mere end 20 år. Men der er mange ting du kan gøre for at forlænge levetiden på dit anlæg, det kan du f.eks. ved at få lavet service på dit ventilationsanlæg. Man kan selv skifte filtre og tørre støv af indvendigt, men indregulering, funktionstjek af mekanik, eftersyn af ventilator og ventiler, skal man have en autoriseret til.

Hvor ofte skal man skifte filter i ventilationsanlæg?2024-02-22T19:52:10+00:00

Det kan variere fra producent til producent, det kommer an på hvilket ventilationsanlæg du har. Har du f.eks. i Nilan anlæg, så anbefaler de, at man skifter sit filter 4 gange årligt, derudover anbefaler Nilan, at man en gang årligt får service af ventilationsanlæg. Nilans filter er et standard filter og betegnes som G4. Et mellemfint filter (M5) bør skiftes 3 gange årligt, pollenfilter (F7) og kulfilter (F7) bør skiftes 1-2 gange årligt. Du kan altid tjekke på producentens hjemmeside, hvilket filter der passer til dit anlæg, ellers vil vi gerne undersøge det for dig. Grunden til at det er vigtigt at udskifte sit filter jævnligt, skyldes at ens indeklima bliver bedre.

Hvad er indregulering?2024-02-22T19:53:14+00:00

Det anses at omkring 80% af alle anlæg er indreguleret forkert, det kan have konsekvenser for strømforbruget og har for lav varmegenvinding. Ydermere kan det også betyde, at huset har et over- eller undertryk i stedet for et balanceret luftmængde.

Når man har bestilt et årligt service af ventilationsanlæg, inkluderer det også en indregulering af anlægget. Her vil vi lave nogle konkrete beregninger på, hvilken mængde luft boligen skal bruge. Når vi kender det konkrete mål, vil vi bruge et bestemt måleudstyr, til at måle luftgennemstrømningen fra indblæsnings- og udsugningsventilerne. Derefter vil vi indstille anlægget, så den håndterer den rette mængde luft.

Vi har kun positive erfaringer med HusVentilation

“Henning Petersen er en meget omgængelig person, som man ikke mærker på pladsen. Han passer den aftalte tidsplan til punkt og prikke – og er omhyggelig. Vi har ingen klager haft over ventilationsarbejdet fra beboerne, som bor i vores 15 færdige 1-plans huse i Fredericia. HusVentilation installerer nu ventilationssystemer i 42 nye 2-planshuse. Vi har kun positive erfaringer med HusVentilation”

Brian Bak
Produktchef, Skibbild Entreprise

Titel

Go to Top